A kormány Covid-oldalán hirdeti: “október 23. nemzeti ünnep – Végre korlátozások nélkül emlékezhetünk”- A vírus olvasta?

2021.10.20 10:07

Nem vicc: név nélkül, de titulussal vállalják “a járványügyi szakemberek és az operatív törzs álláspontja szerint korlátozások nélkül is biztonságosan lebonyolíthatók az ünnepi rendezvények.”

 
 
“az elmúlt 24 órában összesen 1 668 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 838 916 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 30 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 30 448 főre emelkedett..."

Heti összevetésben tehát több mint ötszörösére nőtt a kórházi esetek száma, és 18-szorozódott a lélegeztetőn lévőké.
 
Idén ismét már előző nap elkezdődnek az 1956-os forradalom és szabadságharc ünnepi megemlékezései, október 23-án Orbán Viktor miniszterelnök rendhagyó helyszínen mondja el beszédét – közölte Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár kedden Budapesten. Kiemelte:
a járványügyi szakemberek és az operatív törzs álláspontja szerint korlátozások nélkül is biztonságosan lebonyolíthatók az ünnepi rendezvények.

 

 

Látjátok felei….
 
Miként korábban már több rendezvény – mint például az augusztus 20-i eseménysorozat vagy a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus – esetében, úgy a nemzeti ünnepi állami és önkormányzati rendezvényekre, valamint a jövő héten a mindenszentek és halottak napja alkalmából tartandó egyházi, állami, önkormányzati megemlékezésekre, temetőlátogatásokra sem lesznek érvényesek a koronavírus-járvány miatti korlátozások.
 
Kovács Zoltán sajtótájékoztatóján elmondta:
 
az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs kedden elfogadta a központi rendezvények biztosítási tervét.
 
Emlékezzenek minél többen!”
 
– kérte az államtitkár, kiemelve:
 
idén nemcsak a forradalom 65. évfordulójára, hanem az 50. évfordulón történt atrocitásokra is emlékeznek.
 
varosikurir.hu