A kormány elküldte válaszait az Európai Bizottság jogállamisági kérdéseire

2022.06.27 23:29

Ma járt le a jogállamisági levélben megszabott kéthónapos válaszadási határidő az Európai Bizottság által felvetett problémákra, a kormány pedig el is küldte a válaszát az Európai Bizottság jogállamisági kondicionalitás levelére.

 
A különféle forgatókönyvekről szóló friss elemzésekben megírták, hogy eddig is jócskán hiányoztak az EU-pénzek a magyar költségvetésből, és ha az év hátralévő részében, illetve 2023-ban is csak minimális összegben jönnének, akkor 2023 végére összességében már több ezer milliárdos lenne az elmaradás, így drasztikusan más pályára keveredne a magyar államháztartás és az egész gazdaság a tervekhez képest.
 
A Kormány számára mindig is fontos volt a lojális együttműködés és a kölcsönös tiszteleten alapuló konstruktív párbeszéd
 
– fejezte ki Facebook-oldalán Varga Judit igazságügyi miniszter. Hozzátette: a kormány most is „maradéktalanul és szakmai igényességgel” válaszolt az Európai Bizottság minden kérdésére, „annak ellenére, hogy bizonyos pontokban megalapozatlannak találtuk a brüsszeli aggályokat”.
 
Mi továbbra is maradunk az egyenes és igényes szakmai párbeszédnél. Készen állunk a tárgyalásra és a megegyezésre.
 
a megegyezésre!
 
Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
 
– zárta bejegyzését az igazságügyi miniszter.
 


forrás: facebook.com