A kormány nem szégyelli a korrupciót

2017.01.28 14:03

Élesen bírálta a Fideszt Chikán Attila, az első Orbán-kormány volt gazdasági minisztere az ATV-nek adott interjújában. Az olimpiai népszavazás ívét nem írja alá, de üdvözli a Momentum Mozgalom kezdeményezését.

https://figyelo.hu/upload_cikk/2013/04/17/1366181090/thumb/ChikanAttila-interjuhoz-fotoBankuti.jpg

– Hibátlan kezdeményezés a Momentum-népszavazás, nem tudunk olimpiát rendezni súlyos veszteségek nélkül – mondta Chikán Attila, az első Orbán-kormány gazdasági minisztere az ATV.hu-nak adott interjúban. Szerinte Orbán Viktor nem tudja Trumpot másolni. A Putyin-vizit kapcsán a Corvinus professzora figyelmeztet: nem vagyunk alkupozícióban, az orosz pillanatnyi érdekek dominálnak. A történelmi fejlődésünk bázisa Nyugat-Európa, az nem megoldás, hogy az európai uniós integrációs kereteket Orbán Viktor szétrobbantja.

Elmondta, hogy ő személy szerint érzelmileg az olimpia mellett van, de egyáltalán nem tartja reálisnak, hogy egy olyan gazdasági helyzetben lévő ország, mint Magyarország, súlyos veszteségek nélkül képes lenne megrendezni egy olimpiát nemcsak a sokat emlegetett korrupciós kockázat miatt, hanem például azért is, mert az olimpiák esetében a tervezett költségvetés valahogy mindig elszáll, a költségek megemelkednek.

Bár a Momentum Mozgalom népszavazási kezdeményezését nem írta alá, hibátlanul értelmes kezdeményezésnek tartja. Szerinte jó ötlet, hogy így mutatkozik be egy fiatal párt.

Az egykori Orbán-kormány minisztere úgy véli, a jelenlegi rendszer működésének nemhogy mindennapos része a korrupció, de ma a hatalmon lévők már nem is szégyellik, nem is titkolják, inkább megmagyarázzák, miért jó.

mno.hu