A kormány semmit nem von el Miskolctól (+szerk. vélemény)

2020.05.12 16:48

A kormány semmit nem von el Miskolctól a veszélyhelyzet miatt, ez a pénzügyi valóság - mondta Alakszai Zoltán, a Fidesz miskolci önkormányzati frakcióvezetője sajtótájékoztatón kedden.,

Alakszai Zoltán
frakcióvezető, FIDESZ
Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata
Fotó: Vajda János
 
A politikus arra reagált, hogy Miskolc jelenlegi vezetése szerint a kormány a koronavírus miatti veszélyhelyzet kihirdetése után döntött arról, hogy a védekezés költségeihez való hozzájárulás címén helyi adóbevételeket von el az önkormányzatoktól, köztük Miskolctól is.
 
Alakszai Zoltán azt mondta: a baloldali városvezetés a magyarázkodásában a kormányra akarja fogni a csődveszélyt, szerintük a kormányzati elvonások okozzák a bajt Miskolcon.
 
Ezzel szemben az a helyzet, hogy a kormány semmit nem von el Miskolctól - tette hozzá.
 
A részletekről szólva elmondta: a gépjárműadó összegénél időarányosan magasabb összeget hagy az önkormányzat büdzséjében az állami járulékkönnyítés, amit az önkormányzati szektor vállalatai is igénybe vehetnek, a be nem szedett idegenforgalmi adót az állam megtéríti, és a parkolási díjakat sem viszi el az állam, azok a miskolci lakosoknál maradnak.
 
magyarhirlap.hu
 
Úgyhiszem, hogy a hazánkban általános iskolába járó gyerek is megtudná cáfolni a frakcióvezető Úr, délutáni sajtótájékoztatóján elhangzottakat. 
 
Gyanítom: perceken belül Miskolc Polgármesteri Hivatala is ezt perceken belül meg is teszi...
 
Csak azt nem értem, hogy ezt a módszert most miért kell újra és újra latbavetni? Azért, hogy hazánk mindig má-más pontján elkezdődjön ez a sárdobálás?
 
Ha egyszer az egyszemélyben mindent eldöntő miniszterelnök azt a döntést hozta, hogy a gépjármű adót elvonja a településektől, akkor mi értelme van egy adott településen -esetünkben Miskolcon erősködnie a FIDESZ frakcióvezetőnek, hogy nincs adóelvonás?
 
Csak az újságírókat akarja a FIDESZ bármelyik vezetője, bármelyik településen azzal lekötni, hogy Orbán Viktor semmiféle pénzt nem von el a városoktól????? 
 
Csonka László
baznyesz-miskolv.hu