A kormány uszító hirdetései miatt feláll a Vasárnapi Hírek főszerkesztője

2017.12.23 16:05

"Aljas, uszító propagandahirdetést jelentetett meg a kormány a szeretve és érzékenyen készített ünnepi lapszámunkban" - indokolta távozását Kertész Anna.

 

Felmondott a Vasárnapi Hírek főszerkesztője, Kertész Anna, aki a hírt a Facebookon tette közé. 
 
Tegnap vittem utoljára kávét a kollégáimnak a Vasárnapi Hírek szerkesztőségében. A múlt héten felálltam a főszerkesztői székből, mert már nem tudok felelősséget vállalni a lap minden oldaláért. Aljas, uszító propagandahirdetést jelentetett meg a kormány a szeretve és érzékenyen készített ünnepi lapszámunkban, amelynek cikkei – ahogy minden héten – az elfogadás és a szolidaritás jegyében születtek. “Társadalmi célű hirdetéseivel” a kormány pont ezeket az értékeket kívánja eltűntetni a magyar társadalomból. Van abban némi irónia, hogy a lapban megjelenő Publicus kutatás igazolja a gyűlöletkeltő propaganda eredményességét: az ugyebár nyilvánvaló, hogy az ország lakói egy darab menekültet nem láthattak az elmúlt két évben, az idei év legnagyobb problémájának mégis a hazai migránshelyzetet látják. A kivándorlás miatt a megkérdezettek csupán 1 százaléka aggódik, miközben nincs orvos, aki öt óra alatt ránézzen egy súlyos betegre a sürgősségin, melynek következményeként az illető meghal." 
- írja bejegyzésében a távozó főszerkesztő, aki hozzáteszi így is maradnak szuper kollégái a lanál, de ő már nem bírta tovább.
 
Ketészt még Gál J. Zoltán helyére nevezték ki év elején, miután utóbbi szerint tarthatatlan lett a lap körüli politikai környezet.
 
hvg.hu