A kormányszóvivő szerint a civilek "cimborálnak" a terroristákkal

2017.01.13 14:13

Újabb, vélhetően rongyosra idézett civilellenes kirohanáshalmazt kaptunk egy kormánypárti politikustól, ezúttal a volt Soros-ösztöndíjas Kovács Zoltántól.

A kormányszóvivő szerint a civilek "cimborálnak" a terroristákkal

Emelte a lécet Németh Szilárd után Kovács Zoltán kormányszóvivő államtitkár. Az ATV-nek adott interjújában kifejtette, hogy a civil szervezetek abszurd koalíciót alktnak az embercsempész-terorrista szervezetekkel a menekültkérdésben. Kifejtette, az észak-afrikai spanyol enklávék esetében is "bebizonyosodott annak a gyanúja, hogy szervezetten küldenek több száz embert a kerítésre", azt nem részletezte, hogy ehhez mi közük van a megtámadott magyar civil szervezeteknek, például a korrupciót vizsgáló Transparency Internationalnek. Kovács szerint Röszkénél is ez volt: "a határ másik oldalán álló szervezetek azzal hergelték az embereket, hogy nekik joguk van átjönni Magyarország területére" – láss csodát, egyébként a genfi menekültügyi egyezmény értelmében ez valóban így van.

Jöjjenek a további díjnyertes Kovács-mondások:

–„Abszurd koalíció látszik kialakulni. Hogyan lehetséges az, hogy magukat emberjogvédő vagy civileknek nevezett emberek ezekkel a terrorista vagy embercsempész szervezetekkel akarva-akaratlanul cimborálnak vagy együttműködnek?”

– Németh Szilárd kisöprős mondatait megérti, az indulatot is, mert néhány szervezet megpróbálja kisajátítani a civilséget magának.

– ezeket a civil szervezeteket senki nem választotta meg, mégis véleményt formálnak, konkrét politikai lépéseket próbálnak megvalósítani.

– „el kell választani egymástól, hogy a civil szót használjuk, akkor az, mit jelent, és mivel takaróznak a baloldaliak, amikor megpróbálják civil köntösbe öltöztetni a saját politikai felfogásukat”

A kormányzat teljes gőzzel ráállt a civilellenes kampányra, Németh Szilárd lerohanása után a CÖF is kiadott közleményt, és a Századvég is felmérte, mennyire utálják a magyarok Soros Györgyöt és a soft powert.

hvg.hu