A következő 3 évben 150 ezerrel többen mennek nyugdíjba, mint ahányan munkába állnak

2019.11.06 16:44

A Növekedés.hu készített interjút Baja Sándorral, a Randstad Hungary ügyvezető igazgatójával, aki szerint az alsóbb kategóriákban — különös tekintettel a kékgalléros, fizikai munkavállalókra — idén 10 és 20 százalék közötti a béremelkedés.

 
Hozzátette:
 
  • A felsőbb kategóriákban a menedzseri fizetések ugyanakkor legfeljebb 5 százalékkal nőnek.
  • A pályakezdők és az értelmiségi pozíciók esetében pedig 5 és 10 százalék közötti béremelkedés tapasztalható országos szinten.
  • Az IT-szektorban a folyamatos szakemberképzések ellenére továbbra is átlag felett nőnek a fizetések. A mérnöki pozíciók tekintetében szintén az átlagot meghaladó volt a béremelkedés.
  • A pedagógusoknál is érződik a munkaerőhiány. Esetükben a helyzetet súlyosbítja, hogy jellemzően még mindig a garantált bérminimum közelében, 190 000 forintért próbálnak az iskolák tanárokat felvenni és alkalmazni.
 
Arról is beszélt, hogy tavaly Németországban 3 százalékkal nőttek a bérek, míg ugyanebben az időszakban Magyarországon 10 százalék körüli volt a növekedés mértéke.
 
Ha viszont nominálisan nézzük, akkor ez Németország és Magyarország esetében is 100 eurót jelentett átlagosan. Azaz egyelőre nem kerültünk közelebb a német bérekhez. Túl magas még a bázis Németországban, ezért hosszabb időre van szükség a felzárkózáshoz
 
— tette hozzá Baja Sándor, aki a legkeresettebb hiányszakmákról azt mondta: nincs elég IT szakember, mérnök, közgazdász, pedagógus, kékgalléros mesterember, de már jogászból is kevés van. Hatalmas a munkaerőhiány például a kiskereskedelemben és a gyártó cégeknél is.
 
A helyzetet súlyosbítja, hogy a következő 3 évben mintegy 450 ezer ember megy nyugdíjba. 16, 17, 18 éves fiatalból ellenben csupán 291 ezer van. Vagyis nagyságrendileg 150 ezerrel többen mennek nyugdíjba, mint ahányan belépnek a munkaerőpiacra. Demográfiai okok miatt tehát a munkaerőhiány a későbbiekben csak súlyosbodni fog
 
— magyarázta. Baja Sándor szerint érdekes tendencia, hogy évről évre tágul a munkáltatók toleranciasávja: manapság már nagyobb arányban felvesznek szülés előtti nőket, 40 év felettieket és csökkent munkaképességűeket is.
 
Kovács-Angel Marianna
24.hu