A kuratórium felfüggeszti az oktatást az Színház- és Filmművészeti Egyetemen, mert ott dohányoznak

2020.10.30 18:12

Nem nyilvános egyeztetésre rendelték be az egyetem delegáltjait.

Újabb tüntetést szerveznek a Színművészetiért | Papageno

Korábbi felvétel az egyik tiltakozási akcióról

 

Felfüggeszti az oktatási tevékenységet a Színház- és Filmművészeti Egyetemen az alapítvány kuratóriuma. Ez a kuratórium körleveléből derül ki, amelyet az SZFE honlapján tettek közzé. A levelet Rátóti Zoltán, a kuratórium tagja írta alá.
 
A levélben azt írják, az egyetem új vezetése nem tudja elfoglalni hivatalát, így nem lát rá az oktatás tényleges folyamatára. Azt is írják, hogy tudomásuk szerint az egyetemen nem érvényesülnek a tűz- és balesetvédelmi szabályok, a higiéniás viszonyok aggasztóak, az épületben alkoholt fogyasztanak és dohányoznak is, mindez indokolja, hogy az oktatást felfüggesszék.
 

Az oktatást egyébként eddig is maguknak szervezték az egyetem hallgatói és oktatói, a meghirdetett "tanköztársaság" keretében, így nem világos, mit akar, illetve mit tud felfüggeszteni a kuratórium.
 
A kuratórium ezekkel a vádakkal az Oktatási Hivatalhoz fordult, ők rendelték el a "vis maior helyzet soron kívüli megszüntetését".
 
A kuratórium döntése szerint a hivatali munkát a továbbiakban home office-ben látják el.
 
Ezenfelül felkérik a 3-3 fős tanári és hallgatói delegációkat, hogy november 2-án 11 órakor jelenjenek meg a Bajor Gizi Színészmúzeum tárgyalójában egyeztetésre. Amennyiben nem mennek el, az egyeztetést eredménytelennek tekintik. A találkozó - a kuratórium szándéka szerint legalábbis - nem nyilvános.
 
 
forrás: hvg.hu