A Kúria szerint lehet fideszesnek nevezni Polt Péter ügyészségét

2017.09.20 09:41

Szigetvári Viktor pedig akkor sem gázolt a legfőbb ügyész becsületébe, amikor bűnsegédnek nevezte a Quaestor-üggyel kapcsolatban.

A Kúria szerint lehet fideszesnek nevezni Polt Péter ügyészségét
Polt Péter
 
Több mint két év után zárult le jogerősen az a per, amit Polt Péter indított Szigetvári Viktor ellen A legfőbb ügyész azért perelte be az Együtt akkori elnökét, amiért az 2015 tavaszán bűnsegédnek nevezte a legfőbb ügyészt a Quaestor-ügyben. Szigetvári többször beszélt arról, hogy az ügyészség azért volt megengedő Tarsoly Csabával szemben, mert Polt lánya Tarsoly titkárával volt élettársi kapcsolatban, felesége pedig vezető pozíciót töltött be a vállalatcsoport felügyeleti szervénél.
 
Szigetvári első- és másodfokon is megnyerte a személyiségi jogi pert, de Polt a Kúriáig vitte az ügyet, amely helyt adott a bíróságok döntésének. Kimondták ugyanis, hogy Szigetvári nem tényt, hanem véleményt közölt, ezért nem sértett személyi jogot, mivel léteznek tények, amelyek a vélemények megfogalmazására alapot adtak – írja az Index.
 
Ennek értelmében nem számít becsületsértésnek az az állítás sem, amit az Együtt exelnöke a Kossuth rádióban mondott: "a Fidesz által foglyul ejtett állam mondott csődöt az elmúlt hetekben – a fideszes ügyészség, jegybank, kormány – azzal, hogy engedte azt a 'förtelmet, ami ebben az ügyben kialakult'".
 
Szigetvárinak így nem kell megfizetnie a követelt milliós sérelemdíjat, és a nyilvános bocsánatkérés is elmarad. Poltot viszont arra kötelezték, hogy 100 ezer forint felülvizsgálati eljárási költséget térítsen meg az államnak.
 
Két hete a HVG címlapsztorijában foglalkozott Polt Péter ügyészségének tevékenységével:
 
 
hvg.hu