A magyarok 77 százaléka szerint szükséges a kijárási tilalom

2020.03.24 09:35

A koronavírus-járványról a megkérdezettek háromnegyede szerint hazánkban is tömegessé fog válni a koronavírussal fertőzöttek száma, azonban mindössze a megkérdezettek harmada tartja valószínűnek, hogy elkapja a vírust, és közel kétharmad azt gondolja, hogy valószínűleg nem kapja el – derült ki a Publicus Intézet Népszava megbízásából készített kutatásából.

 

A megkérdezettek 16 százaléka nagyon, 45 százaléka pedig kicsit fél attól, hogy elkapja a koronavírust és beteg lesz, 39 százalék pedig nem fél ettől.
 
A válaszadók kétharmada szerint hazánkban a korlátozó intézkedések két-három hónapig fognak tartani, 17 százalék szerint egy hónapig, míg minden tizedik megkérdezett szerint akár fél évig is.
 
 
Kijárási tilalom valamilyen szintjét tízből kilencen, majdnem ennyien a nagyobb – nem élelmiszer – boltok, plázák bezárását is elképzelhetőnek gondolják. Az idősek karanténba helyezését kétharmad szükségesnek látja, legkevésbé a 60 év felettiek, és a nyugdíjasok.
 
 
Tízből négyen úgy tudják, hogy Kína egyik tartományában állatról átterjed emberre, majd onnét szét a világban. Tízből ketten úgy gondolják, hogy a „kínaiak” szabadították rá a világra, míg tízből egy fő szerint az „amerikaiak” szabadították rá Kínára, és onnét elterjedt.
 
nepszava.hu / 24.hu