A megye egészségéért… – Átadták a Szent Erzsébet Díjakat

2016.06.27 06:19

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés döntése értelmében ebben az évben dr. Kazacsai Ferenc főorvos és Timkó Szilvia körzeti ápolónő érdemelte ki a Szent Erzsébet-díjat. A kitüntetéseket a nyári szünet előtti utolsó rendes közgyűlési ülésen, csütörtökön adta át Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke.

Képünkön (balról) Török Dezső, Timkó Szilvia, dr. Kazacsai Ferenc és Bánné dr. Gál Boglárka

Képünkön (balról) Török Dezső, Timkó Szilvia, dr. Kazacsai Ferenc és Bánné dr. Gál Boglárka

Elhangzott, hogy a Szent Erzsébet-díjat a megye lakosságának kiemelkedő egészségügyi szolgálatáért adományozza a megyei közgyűlés a Semmelweis-nap alkalmából.
Elhivatott munka

Dr. Kazacsai Ferenc a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház traumatológia osztályának vezetője, főorvosa volt nyugdíjba vonulásáig. A gyógyító munkán túl aktívan részt vett a tudományos életben is. Timkó Szilvia körzeti ápolónőként munkáját a maximális gondoskodás elve szerint végzi. Szervező feladatokat vállal, szűrő­akciókra hívja a betegeket, szívügye a prevenció. Négy évtizedes igazi elhivatottság jellemzi munkáját, indokolták a döntést.

Az ülésen módosították az idei költségvetést és tájékoztatást hallgattak meg a képviselők a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program végrehajtásának helyzetéről. A testület határozatot fogadott el az Európai Unió által meghatározott kötelező betelepítési kvóta elutasítására, ezzel is támogatva a kormányzati törekvéseket.
Turisztikai helyzetkép

Az ülésen részletes tájékoztató hangzott el a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács, illetve a Tokaj Borvidéki Fejlesztési Tanács tevékenységéről. Ehhez is kapcsolódott a megyei turisztikai helyzetéről szóló beszámoló, amelyet Molnár Attila, a Magyar Turizmus Zrt. Észak-magyarországi Regionális Marketing Igazgatóságának vezetője készített. Ugyancsak szó volt az ülésen a megye szakképzésének helyzetéről – különös tekintettel a szakképzési centrumok megalakulására, valamit az őstermelői piacokról is.

boon.hu