B-A-Z. megyében ez már az ötödik kormányablak

2015.08.05 16:33

Sárospatak az a hely, ahol az új is lehet kicsit régi. Ezt bizonyítja a Sárospataki Járási Hivatalban felavatott új kormányablak.

Régi-új
Réginek azért régi, mert egyrészt maga a járási hivatal az egykori polgármesteri hivatal épületébe költözött két évvel ezelőtt, másrészt pedig az okmányiroda korábban is az udvari épületrész földszintjén volt. Ez most sem változott, csak most már egy kicsit átalakították az épületrészt, modernizálták és mostantól úgy hívják: Sárospataki Kormányablak.

A zempléniek nem panaszkodhatnak, a megyében található most már öt kormányablak közül három itt található, hiszen Sárospatak mellett Tokajban és Szerencsen is avattak már korábban ilyen úgynevezett egyablakos intézményt. az egy ablak azt jelenti, hogy innentől kezdve az ügyfél a kormányablakban egy helyen intézheti összes olyan ügyét, amelyet a járási hivatalban szeretne, viszont ehhez nem kell minden osztályt külön-külön bejárnia, hanem egy helyen leadhatja a kérelmét.

Ez az egy hely összesen hét – mondta dr. Komáromi Éva, a Sárospataki Járási Hivatal vezetője. Hét munkaállomáson várják az ügyfeleket a teljesen akadálymentesített kormányablakban, ahol összesen 200 négyzetméternyi területet alakítottak ki az ügyfelek fogadására. Az akadálymentesítéshez egy teljesen új bejáratot is kialakítottak, így a sárospataki járásban lakó 26 000 polgár ezentúl zavartalanul intézheti itt az ügyeit.

Versenyképesség
Dr. Demeter Ervin, B.-A.-Z. megye kormánymegbízottja elmondta, a versenyképes gazdaságnak feltétele a versenyképes közigazgatás is, amelyet a most megnyitott kormányablak is szolgál majd. erre szükség is van, hiszen a régió hatalmas lehetőségek előtt áll, mert a megyei fejlesztési terv és a Tokaji Borvidék Fejlesztési Tanácsa jelentős forrásokra számíthat ebben az EU-költségvetési ciklusban.

Számokban
    7 munkaállomás
    200 négyzetméteres ügyfélváró
    380 ügykör intézése
    26 000 lehetséges ügyfél

boon.hu

 

—————

Vissza