A Miskolc Televízióban folytatódott a frakcióvezetők vitája a Salkaházi Programról

2015.11.24 12:40

Éles szóváltás alakult ki a Miskolci Napló című műsor felvételén. Itt is elmondták véleményüket a Salkaházi Programról a miskolci frakcióvezetők.

Soós Attila, a Fidesz frakcióvezetője a televíziós vita elején leszögezte: már 2014-es elindításakor is támadták a szocialisták és a jobbikosok a programot azzal, hogy ha ők nyerik az önkormányzati választást, akkor azt megszüntetik. Ezért Soós Attila szerint hiteltelen az a mostani érvelés, hogy nem a programmal, hanem a Fidesszel van baja az ellenzéknek.

Simon Gábor, az MSZP frakcióvezetője azt kérdezte, hogy ha a Fidesz-KDNP annyira gondoskodni akar a nyugdíjasokról, akkor miért csak 1,6 százalékkal emeli a nyugdíjakat 2016-ban? Simon Gábor szerint a 28500 forintos minimum nyugdíjat is legalább 50 ezer forintra kellene emelni.

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője azt mondta: a Fidesz hecckampányt folytat ellene, a Salkaházi Program pedig nem őszinte gondoskodás a nyugdíjasokról, hanem szavazatvásárlás. A Fidesz magából indul ki, amikor azt gondolja, hogy 10 ezer forinttal meg lehet venni a miskolci időseket – véli Jakab Péter.

Molnár Péter, a KDNP frakcióvezető a vitában egyértelművé tette: folytatják a Salkaházi Programot, mert jelképes, de fontos támogatás ez a miskolci idősek számára. Szerinte az ellenzéknek semmi sem drága, amikor segítségről van szó.

minap.hu