A miskolci főutcán nyitott boltot a füvesember

2015.11.13 18:12

Boltot nyitott Miskolcon a füvesember. Bükkszentkereszt és Budapest után Gyuri bácsi teái már itt is kaphatóak. A főutcai mintaboltban a különleges gyógynövények és könyvek mellett Gyuri bácsival is gyakran lehet majd találkozni.

Bojtorjánfű, szurokfű és borsmenta – ez Gyuri bácsi téli teája, ami a testet és lelket is felmelegíti. Gyújtoványfű, mezei katány és a többi. Mától hatvanféle gyógynövény közül válogathat, aki betér a boltba. Gyuri bácsi Bükkszentkereszt és Budapest után ezúttal is lányával közösen nyitott üzletet. Lopes-Szabó Zsuzsa fitoterapeuta maga is szívügyének tekinti a népi gyógyászat terjesztését.

gyorgy_tea_bolt_151113_ja_21.jpg

Fotó: Juhász Ákos

– Ezek a gyógynövények gyógyszer alapanyagok is, tehát ezeknek van bizonyított gyógyhatásuk és a mai világban, amikor rengeteg kémiai szert használunk és nagyon sok olyan kerül a szervezetünkbe, aminek talán nem kellene, a gyógynövények még mindig tiszta forrásból, a természetből jönnek.

Legyen szó babavárási gondokról vagy diabéteszről, Gyuri bácsinak mindenre van gyógynövénye. A füvesember évtizedek óta foglalkozik a népi gyógyászattal, munkájával másokon szeretne segíteni.

– Én úgy gondolom, hogy nekem most az a dolgom, az a kötelességem, hogy ingyenes tanácsadással, ingyenes előadásokkal átadjam azt a tudást, amit valamennyiünk őse összegyűjtött – összegezte célját Szabó György bükki füvesember.

Szerepelt már a milánói világkiállításon, de munkájáért állami kitüntetést is kapott már. Miskolc polgármestere szerint, amit Gyuri bácsi csinál, példaértékű.

gyorgy_tea_bolt_151113_ja_9.jpg

– Ez a bolt Miskolc számára egy identitáserősítő bolt – mondta Kriza Ákos polgármester. – Az, hogy a miskolci kreativitás, a miskolci érték újra koncentrálódik, ráadásul egy impozáns épületben.

gyorgy_tea_bolt_151113_ja.jpg

A főutcai üzletben Gyuri bácsival is gyakran lehet majd találkozni. Legközelebb szombaton délután fél 4-kor, amikor is könyveit dedikálja majd.

minap.hu