„A miskolciak nagyon szeretik a színházukat!”

2016.05.27 07:13

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy az évad 135 000-dik látogatóját köszönthette Béres Attila igazgató csütörtökön a Nagyszínházban!

317 néző – a csütörtöki előadás előtt mindössze ennyi hiányzott ahhoz, hogy a Miskolci Nemzeti Színházról elmondhassuk: a lassan mögöttünk hagyott évadban 135 000-en voltak kíváncsiak a teátrum előadásaira.

szinhazi_nezo_koszontese_160526_vcs_01.jpg

fotó: Végh Csaba

Valamivel több, mint negyed órával a 7 órai kezdés előtt ezúttal csak az egyik ajtót nyitották ki a Nagyszínházban – így aztán Béres Attila igazgató könnyen tudta számolni a kezdetben kissé megilletődötten belépő nézőket. Hamar elérkeztünk azonban a 300-hoz, majd a 317-hez, azaz az egész évadot tekintve a 135 000-dik nézőhöz. „Ez egy igen jelentős szám”, szögezte le a direktor.

szinhazi_nezo_koszontese_160526_vcs_03.jpg

– Ha összehasonlítjuk más színházakkal, akár más nemzeti színházzal is, azt kell mondanom, hogy jelentősen vezetünk: mi már a célban vagyunk, míg mások a célegyenesben – fogalmazott Béres Attila. – Ez egyrészt azt mutatja, hogy a színház jól dolgozott, másrészt pedig azt, ami egyébként jellemző erre a városra, és ez egy fantasztikus dolog: a miskolciak nagyon szeretik ezt a színházat! Ez persze nagy felelősséget ró rám, ránk, a társulatra, hogy az értő közönségünknek meg tudjunk felelni.

szinhazi_nezo_koszontese_160526_vcs_09.jpg

Lengyel Zsuzsanna minden bizonnyal így még nem lépett be a Nagyszínházba: piros szőnyeget terítettek le elé, és maga a színház igazgatója fogadta, csokorral a kézben, fotósokkal körülvéve. A 135 000-dik látogató természetesen nagyon meglepődött a fogadtatáson, de az első meghatódott pillanatok után szívesen nyilatkozott a sajtónak.

– Mindig különleges alkalom eljönni a színházba, de a mostani mindent felülmúl! – mondta Zsuzsanna, aki egyébként a fiától kapta ajándékba a belépőjegyet. – Itt egy egészen más világba csöppenünk bele az előadások alkalmával. Kikapcsolódunk, feltöltődünk és szórakozunk, ugyanakkor el is gondolkodunk.

Zsuzsanna egy csokor virágot vehetett át Béres Attilától, valamint egy ajándékutalványt a következő évad bármely nagyszínházi előadására, amit másodmagával az igazgatói páholyból tekinthet majd meg.

minap.hu