A nagy esőnek vége, visszatér a kora nyárias idő

2016.05.25 06:02

Elszórtan lehetnek még záporok a következő napokban, a szél is feltámadhat, de lassan melegedni kezd az idő. Hétvégén akár 30 fok is lehet már.

Szerdán a sok napsütés mellett több helyen erőteljes gomolyfelhő-képződés valószínű, amelyből elszórtan alakulhat ki zápor, néhol zivatar. A szél többfelé erős, helyenként viharos lesz, de délutánra csitul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 26 fok között alakul.

Csütörtökön is fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják a napsütést. Több felhőre a Dunától keletre számíthatunk, kisebb záporok kialakulására is ott van nagyobb esély. A Tiszántúlon megélénkülhet a szél. A hajnali 8, 15 fokról 24, 28 fokig melegszik a levegő.

Pénteken az ország északi és nyugati területein délután erőteljesebb lehet a felhősödés, és ezeken a tájakon valószínű elszórtan zápor. A szél mérsékelt marad, 25, 29 fok között alakul a nappali csúcs.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétvégén alapvetően napos idő valószínű, de eső akkor sem kizárt. A csúcshőmérséklet a 30 fokot is elérheti már.

met.hu