A nagy hőség ellenére is sok látogatót vonzott az első Miskolci Termelő Nap

2015.07.19 18:03

A Miskolci Termelői Napot minden hónap harmadik vasárnapján rendezik meg Miskolc belvárosában, az Erzsébet téren, kifejezetten miskolci és Miskolc környéki termelők és kézművesek közreműködésével.

A Miskolci Termelői Nap kiváló alkalom arra, hogy a helyi és környékbeli termelők megmutassák portékáikat, a kézművesek pedig kínálják termékeket. A kísérőprogramok között játszóházak, kóstolók, bábelőadások, táncházak, tematikus belvárosi séták, és egyéb érdekességek szerepeltek.

fotó: F. Kaderják Csilla

A tervek szerint minden alkalomra hívnak majd egy-egy civil szervezetet abban a reményben, hogy tevékenységüket szélesebb körben is be tudják mutatni, továbbá minden hónap egy-egy téma jegyében zajlik, amihez kapcsolódóan érkeznek vendégek Az első alkalom témája a gyümölcsös finomságok voltak.

A Miskolci Termelői Nap miskolci helyi és környékbeli termelők, őstermelők és kézművesek találkozóhelye. A rendezvényre a térségből, vagyis Miskolcról és mintegy 50 kilométeres vonzáskörzetéből várják a termelőket. A termelőkön, kézműveseken kívül vendéglátóegységek ételt-italt – többek között kenyérlángost, lekvárt, szörpöket, gyümölcsös süteményeket, kézműves leveseket – is árusítanak majd a jövőben.

minap.hu