A Nemzeti Bank elkötelezett az euró sikeres bevezetése mellett

2021.07.22 10:32

Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti bank (MNB) monetáris politikáért felelős alelnöke adott interjút a Portfoliónak, amiben az euró bevezetésének feltételeiről is beszélt.

 

Olyan módon kell a jövőben bevezetnünk az eurót, hogy az biztosítsa a magyar gazdaság számára a felzárkózás folytatásának lehetőségétmondta a Portfolionak Virág Barnabás. 
 
„Maga az euró nem egy út vége, hanem annak egy fontos mérföldköve. Maga az út pedig arról szól, hogy sikeres felzárkózási pályát fusson be a magyar gazdaság. Szeretném hangsúlyozni, hogy a Magyar Nemzeti Bank elkötelezett az euró sikeres és biztonságos magyarországi bevezetése mellett” – fejtette ki az MNB monetáris politikáért felelős alelnöke, és a következőkben megjegyezte, hogy a „sikeres” bevezetést kétszer is alá kell húzni. 
 
Virág kiemelte, hogy úgy kell bevezetni Magyarországon az eurót, hogy az a magyar gazdaság számára biztosítsa a sikeres felzárkózási pálya lehetőségét. Szerinte ebből a szempontból mellettünk van a később érkezők előnye, minden korábbi tapasztalatot fel tudunk dolgozni a korábban csatlakozó országok példáiból.
 
forrás: portfolio.hu