A nők jobban félnek a magánytól

2016.12.20 06:21

A nők kevésbé élvezik a nyugdíjas kort, mint a férfiak. Erre a megállapításra jutott a Skipton Building Soceity, 678 nyugdíjas brit megkérdezése után. (...) Míg a férfiaknak a munka, a karrier hiányzik, a nők a szociális élet beszűkülésétől tartanak.

 

https://images.qwqw.hu/tarhely/images/kepek/magny__1_1.jpgA férfiak elfoglalják magukat egy új hobbival, vagy egyszerűen élvezik a pihenést egy kényelmes karosszékben, a nők, bár kedvenc tevékenységeik között ezeket is említették, igazán csak közösségben, családtagok, barátok, ismerősök között érzik jól magukat. A kapcsolatok, barátok, persze mindkét nem számára fontosak, a különbség inkább az, hogy a nők a családi kötelékeken, az évtizedes barátságokon túl a hétköznapi, akár felszínes kommunikációt is hiányolják. Míg a nők 62 százaléka nyilatkozott úgy, hogy kifejezetten hiányzik neki az, amikor a kávészünetben csevegett, pletykált a kollégákkal, ezt a férfiaknak mindössze 44 százaléka sírja vissza.

A nők 56 százaléka nyugdíjba vonulás után rendszeresen találkozik, kávézik, teázik barátnőivel, a férfiaknak viszont csupán 33 százaléka szervez hasonló baráti találkozókat. Ráadásul a „barátnős délutánok” általában magáról a kommunikáció lehetőségéről szólnak, nincs szükség hozzájuk különösebb alkalomra. A férfiaknál viszont a baráti találkozók valami közös tevékenységhez, érdeklődéshez kötődnek, mint például a sport, a közös szurkolás.

Találtuk: https://silverfox.blog.hu/