A nyugdíjasok szerint az utalványosztás nem több, mint politikai kampányfogás

2016.12.06 14:51

Némethné Jankovics Györgyi, a Nyugdíjasok Országos Szövetségének elnöke a Klubrádiónak úgy nyilatkozott, annyi ellentétes információt kaptak már az Erzsébet-utalványok és a nyugdíjemelés kapcsán, hogy már nem tudják komolyan venni a kormány kijelentéseit.

https://168ora.hu/wp-content/uploads/2016/10/Nemethne-Jankovics-Gyorgyibi-25.jpg

A képre kattintva meghallgathatja az elnökasszony véleményét!

 

Hozzátette, mivel Orbán Viktor miniszterelnök az utalvány mellé személyre szóló üzenetet is küld minden nyugdíjasnak, ezért az ajándékozás szerinte nem több, mint választási kampány és agymosás.

Arra a kérdésre, mit gondol arról, miért kormányhivatalnokokkal akarták kiküldeni az utalványokat, Némethné Jankovics Györgyi azt mondta, a nyugdíjasok fejében az is megfordult, hogy a kormány esetleg így próbált volna adatokat gyűjteni az érintettekről.

A szövetség elnöke azt is elmondta, a nyugdíjemelés kapcsán az egyesülettel semmiféle egyeztetés nem történt a kormány részéről. Hangsúlyozta, hamis az a kijelentés, hogy megőrzik a nyugdíjak vásárlóértékét, hiszen a 15 százalékos béremelés mellett az 1,6 százalékos nyugdíjemelés egyáltalán nem sok.

klubradio.hu