A nyugdíjasoknak, a devizahiteleseknek is üzent Orbán Viktor

2014.12.25 07:34

Orbán Viktor miniszterelnökkel készített kedden évértékelő interjút a Parlamentben az MTV. A miniszterelnök nemmel felelt arra a kérdésre, hogy tervez-e kormányátalakítást. Azt is részletezte, hogy mi a kormány legfontosabb célja a 2014-2018 közötti ciklusra.

Orbán Viktor többek között arról is beszélt, hogy szerinte a gazdasági válság nem múlt el. Ezért szükség van a pénzügyi stabilitásra, a csökkenő munkanélküliségre. Szerinte természetes dolog a tiltakozás a kormány döntéseivel szemben, de hozzátette: Magyarország minden évben tett egy lépést előre. Itt kiemelte a devizahitelesek megvédését, az infláció leszorítását, a bérek emelését, a nyugdíjak emelését.

Elárulta a következő 4 éves ciklus legfontosabb kormányzati célját, ami a bérből és fizetésből élők anyagi biztonságának megerősítése lesz.

Ezt szolgálja a rezsicsökkentés megvédése, a devizahitelesek megsegítése, a béremelések, a pedagógus életpályamodell folytatása, a rendőrök és katonák életpályája, a fokozatos béremelés a gazdaság erejének függvényében. Azokra kell összpontosítanunk, akik a létra alsó fokain állnak, hogy az emberek erőfeszítéseinek legyen értelme - fejtette ki.

A miniszterelnök szerint van szufla a magyar gazdaságban. Feltéve, ha a kormány sikeresen teremt munkahelyeket. Ha munkahelyeket teremtünk, akkor harcolunk a szegénység ellen. A szegénység elleni legjobb politika a munkahelyteremtés. 1992-ben dolgoztak olyan sokan utoljára, mint most - mutatott rá. Vissza kell terelni az embereket a munka világába - magyarázta a közmunka szükségességét.

Arra a felvetésre, hogy a legutóbbi törvényhozási munka (például a vasárnapi zárva tartás) közelebb vitt-e a célok eléréséhez, úgy válaszolt: mindig vannak kétségek és viták, de közelebb kerülünk a célokhoz, ezzel a törvényhozással.

penzcentrum.hu