A Pedagógusok Szakszervezete is csatlakozik a "rabszolgatörvény" elleni szombati tüntetéshez

2018.12.04 16:48

A Pedagógusok Szakszervezete elfogadhatatlannak tartja a 400 órányi többletmunkát és a túlórák kifizetésének elhúzódását is.

A Pedagógusok Szakszervezete is csatlakozik a "rabszolgatörvény" elleni tüntetéshez
A törvénytervezet múlt heti, esti vitáján a kormányzó pártokból egydül az egyik előterjesztő, Kósa Lajos volt jelen, miközben minden magyar dolgozó ember sorsáról volt szó. Akik -a bármilyen paragrafusokat tartalmazó jogszbályra- az igem gombot nyomják majd, azok már otthonukban pihentek. 
 
A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) - a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) tagszervezeteként csatlakozik a Magyar Szakszervezeti Szövetség demonstrációjához. "A PSZ szolidáris mindazokkal, akiket hátrányosan érint a Munka törvénykönyvének tervezett módosítása. Az elrendelhető akár évi 400 órányi többletmunkát, a munkaidőkeret megemelését, a túlórák kifizetésének elhúzódását elfogadhatatlannak tartja a PSZ, ezért tiltakozásképp részt vesz a demonstráción" - írták kedden a közleményükben.
 
A Magyar Szakszervezeti Szövetség december 8-ra hirdette meg a demonstrációját, amelyhez korábban az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT), és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is csatlakozott.
 
mti.hu