A posta idén nem fizet pluszpénzt az Erzsébet-utalványok kézbesítéséért

2017.12.12 17:07

Tavaly is csak később adta be a derekát a posta a pluszpénzek ügyében, ami akkor bizonyos feltételek teljesülése mellett darabonként nettó 33-34 forintot jelentett a postásoknak.

 

Idén nincs bónusz, a 24.hu azt írja, először postásoknál érdeklődtek az ügyben, akik azt mondták, az idén nem lesz pluszpénz az Erzsébet-utalványok kihordásáért. Később megkeresték a vállalatot is, akik ezzel egybevágóan közölték, az Erzsébet-utalványok kézbesítéséért idén külön juttatás nem jár. Ennek az a magyarázata, hogy az utalványok kézbesítése más ütemben zajlik, mint tavaly: az utalványok kézbesítése már november 23-án megkezdődött és az érintettek több mint fele megkapta már ezeket a küldeményeket.
 
Ha a postások nem is kapnak pluszpénzt, a nyugdíjasok az Erzsébet-utalvány mellé nyájas Orbán-levelet azért kaptak.
 
Egy korábbi cikkünkben postások állították, lehetetlen tartani a munkatempót, amit elvárnak. Többen arra panaszkodnak: raportra hívják őket, ha az ügyfeleiket nem beszélik rá elég életbiztosításra. Később magyarázkodni kényszerült a posta, meghatározhatják, hogy a dolgozóinak mennyi biztosítást kell értékesíteniük, aki pedig kevesebbre beszéli rá az ügyfeleket, kevesebb jutalékot kap.
 
24.hu