A Quaestor-csőd napján vette ki a pénzét, beperelték a 77 éves asszonyt

2015.09.28 08:01

Több mint kétmillió forintot követel a Quaestor felszámolója a cég egyik kisbefektetőjétől, aki - akár csak a Külgazdasági és Külügyminisztérium háttérintézménye - a brókercég bedőlésének napján vette ki a pénzét. Csak a Magyar Kereskedőház milliárdokat vett ki az utolsó pillanatban, és nem perelték be.

Beperelt a Quaestor felszámolója egy 77 éves asszonyt, aki éppen a társaság bedőlésének napján vette ki a cégtől megtakarításait, valamivel több mint kétmillió forintot. A felszámoló kamatostul kéri a pénzt.

A nő az RTL Klub péntek esti Híradójában elmondta, hetek óta nyomasztja az ügy, amiből nem is igazán ért semmit. Állítja, nem volt ismerőse, aki súgott volna, hogy gyorsan mentse ki a pénzét: azért vette ki, mert az unokájának szüksége volt rá. Az idős asszony pere novemberben folytatódik.

Közben a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) háttérintézménye, a Magyar Nemzeti Kereskedőház szintén az utolsó pillanatban vette ki tőkéjét a Quaetorból, 3,8 milliárd forintot.

A KKM közölte: a kereskedőház nem kockázatos vállalati kötvényben, hanem biztonságos állampapírban tartották a cégnél a pénzüket. A perekről pedig a felszámolót kell kérdezni. A felszámoló cég nem válaszolt a Híradó megkeresésére.

A bíróság a héten döntött arról, hogy megszünteti Tarsoly Csabának, a Quaestor vezetőjének, valamint két vádlott-társának előzetes letartóztatását. Ha másodfokon is hasonló határozat születik, Tarsoly luxusvillájában, házi őrizetben várhatja meg az ügy alakulását.

hvg.hu