A szerencsés csillagzat alatt született és a becsületes megtaláló esete

2019.09.12 16:44

Több mint egymillió forintot hagyott el övtáskájával az a miskolci férfi, aki hiánytalanul visszakapta elvesztett pénztárcáját irataival és készpénzével együtt.

illusztráció

 

A Miskolci Rendőrkapitányságra 2019. szeptember 10-én éjfél előtt pár perccel érkezett lakossági bejelentés, melyben egy férfi elmondta, hogy Miskolcon, az Andrássy utcán lévő egyik bevásárlóközpont melletti füves területen egy övtáskát talált. A Diósgyőri Rendőrőrs járőrei azonnal a helyszínre mentek, majd a becsületes megtaláló jelenlétében kinyitották az övtáskát. Az egyenruhások az övtáskában egy helyi férfi személyes iratait, és több mint egy millió forint készpénzt találtak.
 
Másnap, 2019. szeptember 11-én a reggeli órákban egy férfi ment be a Miskolci Rendőrkapitányságra, ahol előadta, hogy őt kirabolhatták az este és, több mint egymillió forintját valaki elvehette tőle, mert az nincs meg. A rendőrök elmondták neki, hogy a pénzét megtalálták, és azt az irataival együtt vissza fogják adni neki. A férfi újra átgondolva történetét elmondta a hatóság munkatársainak, hogy előző nap elég sokat ivott és nem emlékszik igazán semmire, csak arra, hogy ma reggel nem találta iratait és pénzét. Elmondta továbbá a nyomozóknak, hogy az elmúlt években többször vesztette el iratait és már pénzt is, de mindig mindent hiánytalanul visszakapott.
 
boon.hu