„A szociális munka: önzetlenség”

2018.11.13 08:56

Hétfőn megnyitották a 2018-as Szociális Munka Hetét Miskolcon, a nyitórendezvény egyúttal az Alzheimer Café következő előadása is volt a Művészetek Háza kávézójában. A héten lesz még városi díjátadó ünnepség, túra, szó esik családról, kapcsolatokról, valamint Pál Feri római katolikus pap, mentálhigiénés szakember is tart majd előadást.

alcheimer_cafe_szoc_munka_hete_181112_ja_1.jpg

Fotó: Juhász Ákos
 

Házigazdaként Radomszki Lászlóné, az Őszidő Alapítvány elnöke köszöntötte a résztvevőket. Felhívta arra a figyelmet, hogy november 12-én a szociális munkásokat ünnepeljük, meglátása szerint is ez rendkívül fontos. Megjegyezte ugyanakkor, hogy az Alzheimer Café előadásai nagy népszerűségnek örvendenek, és örömét is fejezte ki amiatt, hogy a város is támogatja a sorozatot.

alcheimer_cafe_szoc_munka_hete_181112_ja_4.jpg

Papp Csaba egészségügyért és szociális ügyekért felelős polgármesteri biztos úgy fogalmazott: a szociális munka az önzetlenséget is jelenti. Sorolva a miskolci Szociális Munka Hete programjait megemlítette, hogy kedden tartják a városi díjátadó ünnepséget a városházán, de lesz szociotúra, és előadássorozat során is körbejárják a család és kapcsolatok témakörét. Az Avasi Gimnázium Színháztermében előad mások mellett Pál Feri római katolikus pap, mentálhigiénés szakember is „Egyensúlyvesztéstől az új egyensúlyig” címmel.

alcheimer_cafe_szoc_munka_hete_181112_ja_12.jpg

Az Alzheimer Café hétfői előadója Horváth László volt. A Debreceni Egyetem Szociális Szak- és Továbbképzési Központjának vezetője, főiskolai docens az időskori aktivitás és a szociális munka innovációját járta körül előadásában, de előtte méltatta a miskolci programsorozat sokszínűségét. Úgy fogalmazott: országosan is egyedülálló, hogy Miskolcon egy egész hetet szentelnek a szociális munka és az ebben a szférában dolgozók megbecsülésének kifejezésére.

Kujan István
minap.hu