A sztrájkkal való fenyegetés már nem a dolgozók pénzéről szól – közleményt adott ki a miskolci közlekedési vállalat

2016.01.20 18:13

Az MVK Zrt. 2016. január 19-én, az elvárható határidőn belül válaszolt a szakszervezeteknek – olvasható az MVK Zrt. közleményében.

A levélben az érdekképviseletek tájékoztatást kaptak arról, hogy sztrájkról ugyan még nem beszélhetünk, de a vállalat továbbra is kész egyeztetni az esetleges munkabeszüntetés idején felmerülő vitás kérdésekben. Ehhez azonban az szükséges, hogy a sztrájkbizottság a tagságáról, működéséről, a tervezett munkabeszüntetés megkezdésének időpontjáról, helyéről és az érintett munkavállalói körről tájékoztatást adjon, a munka törvénykönyvének megfelelően. Mindezekre azért van szükség, mert a vállalat a sztrájk alatti menetrendet csak akkor tudja kidolgozni, ha pontosan ismeri, hogy a sztrájkban mely dolgozók vesznek részt – olvasható a közleményben.

Képtalálat a következőre: „mvk”

A vállalat továbbra is a miskolci utazóközönség érdekeit tekinti a legfontosabbnak, ezért a közlekedés-, és utasbiztonság érdekében -figyelembe véve a jelenlegi rendkívül hideg téli időjárást is - a 88%-os szolgáltatást tartja elfogadhatónak sztrájk esetén. Azt pedig, hogy a szakszervezetek a bírósághoz fordultak az elégséges szolgáltatások meghatározása ügyében, puszta időhúzásnak, csúsztatásnak és hangulatkeltésnek tartjuk, hiszen a sztrájkjog világosan szabályozza a helyzetet.

A fentiek alapján a szakszervezetek cselekedetei arra engednek következtetni, hogy a sztrájkkal való fenyegetés már nem a dolgozók pénzéről
szól - zárja a cég közleményét.

minap.hu