A tokaji polgármester ellenzi a szigorítást a világörökségi helyszíneken

2015.04.01 06:37

Tokaj polgármestere, Posta György (független) nem ért egyet azzal, hogy a világörökséghez tartozó borvidéken, így Tokajban se lehessenek nyitva vasárnaponként az élelmiszerüzletek, erről tájékoztatta Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város vezetője, aki az MTI-hez is eljuttatta a levelet.

A polgármester egyebek mellett azt írta levelében, hogy a városba hétvégenként látogató turisták elsősorban eddig a vasárnap is nyitva tartó boltokban vásároltak, ez a lehetőségük most megszűnt.

Mint közölte: a város költségvetését hátrányosan érinti a vasárnapi zárva tartás, hiszen azok üzemeltetői kevesebb iparűzési adót fizetnek. "Nem hiszem, hogy Tokaj imázsát növelné" a mellékutcákban található kisboltok előtt a vásárlók kígyózók sora - tette hozzá.

A polgármester arra kéri a minisztert, "járjon közben" azért, hogy az Országgyűlés ne fogadja el azt törvénymódosítási javaslatot, amely a világörökséghez tartozó települések üzleteinek vasárnapi zárvatartását tartalmazza.

mti.hu