A történelem egyik legmelegebb karácsonya volt az idei

2015.12.26 10:56

Nem csak Európa-szerte, de Amerikában is rekord magas hőmérsékleteket mértek december 24-én.

Hőtérképünk nem sokkal 14 óra előtt december 22-én

Idén több európai fővárosban és amerikai nagyvárosban nem az volt a kérdés, hogy lesz-e hó karácsony estéjén, hanem az: elő kell-e venni a nyári ruhadarabokat. Szerdán New Yorkban 22,2 fokot mértek ami elérte az 1871-ben mért rekordhőmérsékletet - írja az itthon.ma. Így nem csoda, hogy a turisták és járókelők rövid ujjú ingeket hordva sétáltak Manhattanban, egy utcai zenész pedig fürdőruhában énekelt.A virginiai Norfolk kikötőben pedig egyenesen 28 fokot mértek. Kanadában is szokatlanul meleg volt a karácsony: Quebecben (Saint-Anicet0 21 fokot mértek).

London lakói is kihasználták a szokatlanul langyos időjárást: akárcsak a melegebb évszakokban, az emberek a parkok gyepére feküdve élvezték a napsütést. Franciaországban és Németországban a sízőknek okozott csalódást az időjárás. A pályákat ugyanis műhóval sem lehet beborítani, a hűtőgépeknek reménytelen feladat volt 15 fokos melegben a kellő vastagságú hótakaró előállítása.

A moszkvai karácsonyt is a szokatlanul magas hőmérséklet tette rendhagyóvá. A 10 fokos hőmérséklet itt is rekordnak számított. A Vörös téri korcsolyapálya technikai okokra hivatkozva mára hónap elején bezárt, és ugyanerre a sorsra jutott az orosz főváros 1,200 nem géppel hűtött korcsolyapályája  is.

ma.hu