A tűző nap veszélyeire figyelmeztetnek

2016.08.20 08:56

A kora reggeltől késő éjszakáig ülésező Operatív Törzs-ben (OT) minden érintett szerv, például a rendőrség, a meteorológiai szolgálat, a mentők, a Budapesti Közlekedési Központ és a katasztrófavédelem képviselői kísérik figyelemmel a nemzeti ünnep rendezvényeit.

Megkezdte munkáját az augusztus 20-ai ünnepi programok biztonságos lebonyolításáért felelős Operatív Törzs (OT) - közölte a HM Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal (HM NRH).

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint Budapest térségében egész nap többnyire napos időre lehet számítani. Átmeneti felhősödés lehet, de csapadék nem valószínű. Meleg idő várható, a legmagasabb nappali hőmérséklet a 30 Celsius-fokot is elérheti - írta a hivatal, amely ezért a rendezvényekre kilátogatóknak ajánlja a folyamatos folyadékpótlást és a megfelelő öltözéket, az érzékenyebbeknek meg azt, hogy a tűző napot lehetőség szerint kerüljék.

Az állami rendezvények szervezéséért felelős hivatal többszázezres közönséget vár a nap folyamán a különböző programokra, ezért több helyen forgalmi változásokra és útlezárásokra kell számítani.

A közlekedési változásokról szóló bővebb tájékoztatás elérhető a rendőrség (www.police.hu), valamint a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. (www.bkk.hu) honlapján. További információ és részletes program a https://augusztus20.kormany.hu oldalon található - olvasható a HM NRH közleményében.

mti.hu