A V4-ek között is a magyarok fizetése a legalacsonyabb

2019.08.13 17:32

A munkának nincs becsülete, ha soha nem dolgozott politikus-oligarchák vezetnek egy országot – írja bejegyzésében Molnár Csaba EP-képviselő, a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke.

Képtalálat a következőre: „Molnár Csaba demokratikus koalíció”
Molnár Csaba
EP-képviselő, DK
 
 
Becsületes munkából megélni nem, csak túlélni lehet
 
A legfrissebb adatok szerint már nem csak a nyugat-európai bérek vannak fényévekre a magyarokétól, hanem lehagytak minket a környező országok, a kormány által sokat hivatkozott V4-ek is: Csehország, Lengyelország és Szlovákia.
 
Az Orbán-kormányt láthatóan nem zavarja, hogy becsületes munkából megélni nem, csak túlélni lehet – jegyzi meg Molnár Csaba. Ez történik, ha luxusrepülők, yachtok és kastélyok bűvkörében élő, soha nem dolgozott gazemberek vezetnek egy országot – teszi hozzá.
 
A megoldás a kormány leváltása
 
A Demokratikus Koalíció úgy véli, Magyarországon a tisztességes munkának mindaddig nem lesz becsülete, amíg egy közpénzeken élősködő kormány vezeti az országot. A DK szerint amíg a Fidesz van hatalmon, a magyar bérek maradnak ott, ahol most vannak. Egyik fideszes milliárdos oligarcha sem fog arra panaszkodni, hogy Magyarországon nehéz megélni.
 
A hosszútávú megoldás nem az elvándorlás, hanem a kormány leváltása: Orbánék európai kudarca után az önkormányzati választáson is vereséget kell mérni rájuk, hogy elkezdődjön a változás – jegyzi meg a DK ügyvezető alelnöke.
 
varosikurir.hu