A vak komondoros Balogh József megint indul a választáson

2019.09.12 05:52

Képviselő lenne Fülöpházán.

A vak komondoros Balogh József megint indul a választáson

 

A 444.hu szúrta ki, hogy ott van a Bács-Kiskun megyei településen induló képviselőjelöltek között Balogh István neve is. A politikus korábban polgármestere is volt Fülöpházának, 2016 nyarán azonban lemondott, miután élettársa megveréséért jogerősen elítélték.
 
Balogh József – aki akkor a Fidesz országgyűlési képviselője is volt – 2013 áprilisában, fia lakodalmából hazaérve, ittas állapotban bántalmazta élettársát, aki súlyos arccsontsérülést szenvedett. Elmondása szerint a férfi ököllel többször arcon ütötte, fejét a terasz korlátjába verte. Feljelentést az ügyben a kecskeméti kórház tett, ahová bevitték a sérültet. Balogh a sajtónak azt állította, hogy a nő akkor sérült meg, amikor átesett a család komondor kutyáján, amely azért feküdt az útban, mert vak.
 
Amikor a verésből büntetőügy lett, a politikus elismerte tettét. Első fokon pénzbüntetés megfizetésére ítélték. 2014-es önkormányzati választáson, és – bár addigra a Fidesz kizárta, ezért függetlenként mérette meg magát – újra polgármesterré választották. Egyedüli pályázó volt a posztra.
 
2016 júniusában, másodfokon súlyosbították a büntetését tíz hónap, két évre felfüggesztett szabadságvesztésre, azt követően mondott le a polgármesterségről. Az emiatt kiírt időközi választáson a lányát, Nagyné Balogh Csillát választották meg a város élére. Az idei választáson is Balogh lánya az egyetlen jelölt a tisztségre.
 
444.hu / hvg.hu