100 ezret kértek, hogy visszavegyék a termékbemutatós kacatot

2015.07.16 07:29

Magyarország — Utolsó rohamra indultak a termékbemutatós csalók: maguk a bóvlit drágán értékesítők ajánlkoznak: megszabadítják a termékektől vevőiket.

Kapás Gézáné Marika (82) két pulzáló mágneságyat vett, darabját 200 ezer forintért. Alig nyögte ki a hitelt, kopogtattak nála átverői.

– Először egy Roland nevű férfi jött, aki a régi szerződést miszlikekre tépte az orrom előtt, és egy újat írt. Abban az állt, hogy a telephelyükön átadom nekik a két mágneses matracot, és fizetek százezer forintot, majd néhány napon belül visszakapok ötszázezret készpénzben – mesélte az idős hölgy, akinek már sorstársai is vannak.

– Elvittem a matracokat egy budaörsi címre, kifizettem a százezer forintot, s azt mondták, értesítenek. Na, azóta már el sem tudtam érni őket. A napokban visszamentem Budaörsre. Nagy kamionokat találtam, és egy Darabos Zsolt nevű, magát igazgatónak mondó férfit. Lázasan pakolt, s azt mondta, kirabolták, ezért csődöt jelent, hagyjam őt békén – folytatta zokogva az idős asszony.

Ugyanígy járt Gáfor Edina is, őt is ugyanaz a cég kereste fel. Az asszony az egyik apróhirdetési portálon kínálta a levegőtisztítót, erre repültek rá a csalók. Tőle a százezer forinton kívül egyéb költségekre még harmincezer forintot elkértek. Miután Edináék rájöttek, hogy becsapták őket, azonnal feljelentést tettek.

Sikerült elérnünk Darabos Zsoltot, a Wolf King Medical Kft. első emberét, aki állítása szerint azért nem tudja kifizetni az embereknek a pénzét, mert közel 60 millió értékű begyűjtött áruját ellopták, és csak több millió forint ellenében adták vissza neki.

– Egyetlen célom, hogy segítsek az embereknek. A százezer forintot azért vettem el tőlük, mert egy bonyolult értékesítési folyamatot végzek. Ez a pénz bizományi díj – hadarta el válaszát kérdéseinkre az igazgató.

Elmondta, korábban valóban ő értékesítette egy másik cég nevében a csodaporszívókat, víz- és levegőtisztítókat, mágneses matracokat és egyebeket, de már látja, átverés volt, és immár missziója, hogy segítsen a vásárlókon. A visszavett árukban pedig aztán kicserélnek ezt-azt, így külföldön pillanatok alatt újra el tudja majd adni őket.

Az üggyel kapcsolatban több rendőrkapitányságra is érkezett bejelentés, ezeknek a tartalmát még vizsgálják.

blikk.hu