13 év után szabadulhatott a börtönből az olaszliszkai gyilkosság egyik elkövetője

2019.07.15 10:15

Kifogástalan magatartása' miatt engedték feltételesen szabadlábra a férfit, akit 2009-ben 17 év börtönre ítéltek Szögi Lajos agyonveréséért.

olaszliszkai-emberoles-vadlott-mti-foto-1000x667.jpg
korábbi felvétel
Fotó: MTI/Balázs Attila
 
Feltételesen szabadult a 2006-os olaszliszkai ügy elsőrendű vádlottja, akit 2009-ben ítéltek 17 év szabadságvesztésre emberölés és rongálás bűntette miatt. A férfi hétfőn hajnalban hagyta el a Szegedi Fegyház és Börtönt 
 
- tapasztalta a helyszínen a közmédia munkatársa.
 
A Szegedi Törvényszék másodfokú tanácsa júniusban döntött jogerősen arról, hogy a büntetés-végrehajtási intézetben kifogástalan magatartást tanúsító elítélttel szemben a feltételes szabadságra bocsátás engedélyezése mellett is elérhetőek a büntetés céljai. A bíróság a próbaidő tartamára elrendelte az elítélt pártfogó felügyeletét.
 
A férfit a Debreceni Ítélőtábla 2009. november 13-án sújtotta jogerősen 17 év fegyházbüntetéssel az olaszliszkai emberölési ügy elsőrendű vádlottjaként. Az ügyben a bíróság három vádlottat ítélt életfogytig tartó fegyházbüntetésre.
 
Képtalálat a következőre: „Szögi Lajos”
korábbi felvétel
 
Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon 2006. október 15-én, a Borsod megyei Olaszliszkán, miután a feltételezések szerint - amit azóta az eljárás megcáfolt - elsodort egy kislányt, aki árokba esett, de nem sérült meg.
 
magyarhirlap.hu / szeretlekmagyarorszag.hu
 
 

Megkapta az ötmillió forintot a Szögi-család

https://www.baznyesz-miskolc.hu/news/megkapta-az-otmillio-forintot-a-szogi-csalad/
baznyesz-miskolc Megkapta az ötmillió forintot a Szögi-család 2019.04.12 18:34 Pénteken megkapta a jogerősen megítélt 46 millió forintos kártérítés egy részét az Olaszliszkán 2006-ban agyonvert Szögi Lajos családja. Mint a Magyar N

Méret:834,2 kB