135 éves a Magyar Vöröskereszt - ünnepi megemlékezés Miskolcon

2016.05.07 16:55

Május 8., a Vöröskereszt és Vörös Félhold világnapja jelentős esemény a humanitárius szervezet életében. Ekkor emlékeznek meg az alapítóról, Henri Dunantról. A világnap lehetőséget ad azok munkájának elismerésére is, akik az elmúlt években sokat tettek azért, hogy a Vöröskereszt elérje a rászorulók érdekében végzett, humanitárius céljait.

A Magyar Vöröskereszt B.- A.- Z. Megyei Szervezete szombaton az ITC Székházban  rendezte meg világnapi ünnepségét. A Heves és Nógrád megyei szervezetekkel közösen ünnepelték a Magyar Vöröskereszt 135 éves fennállását. Az ünnepségen beszédet mondott Csöbör Katalin, országgyűlési képviselő és Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere is.

voroskereszt_napja_160507_ja_3.jpg

Mint ismeretes, május 8-án ünnepeljük a Vöröskereszt és Vörös Félhold Mozgalom világnapját. 1828. május 8-án született Henri Dunant, svájci üzletember, a Vöröskereszt alapítója, aki munkásságáért Béke Nobel-díjat is kapott.

A Magyar Vöröskereszt 1881-ben jött létre, megalakulását 1882-ben ismerte el a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága és 1921 óta tagja - a ma már 187 országot tömörítő - Vöröskereszt és Vörös Félhold mozgalomnak.

minap.hu