160 író áll ki az Színművészeti tanárai és hallgatói mellett

2020.09.02 07:56

Parti Nagy Lajos kezdeményezésére többek között Nádas Péter, Dragomán György és Závada Pál is aláírta a levelet.

 
Parti Nagy Lajos kezdeményezésére több mint 160 író – köztük Nádas Péter, Dragomán György, Erdős Virág, Tompa Andrea és Závada Pál – tiltakozik a Színház- és Filmművészeti Egyetem átszervezése ellen, és fejezi ki szolidaritását az egyetem szenátusával, tanáraival és hallgatóival – számolt be róla a litera.hu.
 
Parti Nagy Lajos író, költő – mint írja: mélységes és tehetetlen felháborodásában – indította útnak az alábbi levelet, melyhez 2020. szeptember 1-jén 18 óráig 166 magyar író, irodalmár, műfordító és művész csatlakozott.
 
„Alulírott magyar írók, műfordítók, irodalmárok, magyar művészek a leghatározottabban tiltakozunk a Színház- és Filmművészeti Egyetem aljas és sunyi legázolása ellen, szolidárisak vagyunk a lemondott szenátussal, az egyetem tanáraival és hallgatóival” – áll a levélben. Az aláírók teljes névsorát itt olvashatja el.
 
Mint arról az ATV Start nyomán elsőként beszámoltunk: hétfő éjfélkor az SZFE hallgatói elfoglalták az egyetem épületét. Kedd délután sajtótájékoztatót is tartottak, ahol elhangzott, hogy a hallgatók megköszönik mindazok támogatását, akik hétfőn együtt tüntettek velük. Megerősítették: az egyetemet éjfélkor elfoglalták és közösen gondolkodnak arról, milyen képzést szeretnének, és további rendelkezésig az SZFE-re csak az egyetem jelenlegi polgárai mehetnek be.
 
atv.hu