42 napig nem értesíttték a családot egy idős férfi haláláról

2015.11.20 20:30

Már 42 napja a patológián volt egy idős férfi holtteste, amikor értesítették erről a családját. A 83 éves budapesti férfi boltba indult reggel, de már nem tért haza.

A család kiplakátolta a kerületet, hogy megtalálják az eltűnt rokonukat, de nem jelentkezett senki. A kórházakban és a mentők sem tudtak róla semmit. Már több mint egy hónapja eltűntként keresték, mire kiderült, hogy szívrohamot kapott és elhunyt. A Semmelweis Egyetem elnézést kért – hangzott el a pénteki RTL Híradóban.

A Bors írta meg, hogy a családot senki sem értesítette a férfi haláláról. A családtagok az RTL Híradónak azt mondták, hogy felhívták az egész rokonságot, de sehol sem találták az idős embert.

A férfi halála után 42 nappal a kilencedik kerületi önkormányzat egyik ügyintézője hívta fel a családot, hogy egyeztessenek a temetés költségeiről.

Lánya elkeseredett, amiért nem tudott elbúcsúzni édesapjától. Elmondta: a férfinél voltak iratok, mellettük a fontosabb telefonszámokkal, mégsem vette a fáradtságot senki, hogy értesítse őket.

A család nem szeretne felelősségre vonni senkit, csak fel akarják hívni a figyelmet a tragikus történetre.

Az Országos Mentőszolgálattól írásban úgy reagáltak, hogy a számítógépes nyilvántartásukba a néhai beteg neve hibásan került be. Így fordulhatott elő, hogy nem találták az adatbázisban a nevet, amikor keresték. A helyszínen kiállított dokumentációs lapra egyébként a férfi nevét még helyesen írták rá a mentőben.

 

A Semmelweis Egyetem elnézést kért a történtekért, és ismét részvétüket fejezték ki az idős ember halála miatt. Közölték azt is: megváltoztatják a belső rendszerüket, hogy hasonló eset ne fordulhasson elő újra. Azt nem tudni, milyen változásokról van szó.

hvg.hu