5 ezer forintért verte meg halálosan az idős asszonyt egy hajléktalan, 19 évet kapott

2019.06.24 15:04

A hajléktalan férfi sörösüveggel ütötte le majd bántalmazta az őt támogató 87 éves asszonyt, aki pár nap múlva belehalt sérüléseibe.

 
A Tatabányai Törvényszék 19 év fegyházra ítélte azt a hajléktalan férfit, aki sörösüveggel leütött majd súlyosan bántalmazott egy őt anyagilag is támogató 87 éves asszonyt. A most 21 éves hajléktalan férfit a nagybátyja vette rá a bűncselekményre, ő 8 évet kapott.
 
A bíró a tárgyaláson felidézte, hogy a cselekmény elkövetésekor 19 éves férfi 2017 tavaszán szabadult a börtönből, pénze, munkahelye nem volt, az idős nő tatabányai lakásával szemben lévő garázsban húzta meg magát. Rendszeresen bejárt az idős nőhöz, akitől cigarettát és kisebb összegeket kapott. Télen fűthető szállást akart találni, ezért szeretett volna a nagybátyja családjánál lakni.
 
A nagybácsi ezért pénzt kért, és rávette, hogy ezt az idős nőtől szerezze meg.
 
A férfi ezután besurrant az asszony lakásába és a háttal ülő áldozatot sörösüveggel leütötte, majd bántalmazta. Pénztárcájából ötezer forintot vett ki, majd távozott. Az asszony még képes volt segítséget hívni, de két nap múlva a bántalmazás következtében meghalt.
 
A 19 éves fiatalban fel sem merült, hogy kölcsönt kérjen a nőtől, azonnal támadott. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a férfi és ügyvédje enyhítésért fellebbezett.
 
mti.hu