50 sofőr hiányzik Miskolcon, 350 órás túlmunkák is előfordulnak az MVK-nál

2019.11.05 11:46

Lassan a rabszolgatörvény maximumát súrolják a túlórák a szakszervezeti elnök szerint – írja a Népszava.

 
 
Romló színvonalról, felháborodott utasokról és ritkuló járatokról beszélt Veres Pál, Miskolc új polgármestere, mikor vasárnap bejelentette: válságmenedzserre bízza a miskolci tömegközlekedési vállalatot, az MVK Zrt.-t. Elsősorban a munkaerőhiány fojtogatja a miskolci tömegközlekedést, mondta el Berta József, a Miskolci Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezetének elnöke a 444.hu-nak. A szakszervezetek szerint legalább 50 sofőr hiányzik a rendszerből.
 
Három éve gondok vannak, tartottunk egy demonstrációt, de az akkori városvezetés semmit sem reagált
 
- nyilatkozta Berta az októberben leváltott fideszes többségű testületről. Szerinte az alacsony fizetés miatt „mindenfelé szivárognak” a dolgozók, sokan gépkocsivezetőnek mennek, autópályaépítéseken dolgoznak. Hozzátette:
 
a kezdő járművezetők 180 ezer nettó környékén keresnek, és ebben sajnos benne van a túlóra és a műszakpótlék, a hajnali kezdés és a munkaszüneti napon való munka is.
 
A szakszervezeti vezető szerint annyira súlyos a sofőrhiány, hogy 300-350 órás túlórák is előfordulnak. Mint fogalmazott, „fennáll a veszélye, hogy a rabszolgatörvény maximumát, a 400 órát is elérjük”.
 
forrás: nepszava.hu