52 speciálisan képzett rendőr óvja Szijjártó Péter biztonságát

2019.10.11 09:25

A külügyminiszter személyi védelme nem olcsó mulatság.

52 speciálisan képzett rendőr óvja Szijjártó Péter biztonságát
 
Szijjártó Péter külügyminiszter tavaly július óta állandó védelmet kap, de az, hogy a "személyi biztosítása" a gyakorlatban mit jelent, csak most lett teljesen tiszta.
 
A Népszava arról ír, hogy a feladatra a TEK 51 hivatásos rendőrt és egy közalkalmazottat vett fel, vagy csoportosított át. Mindez azt jelenti, hogy összesen félszáz speciálisan képzett rendőr óvja Szijjártó Péter biztonságát a nap 24 órájában,
 
melybe a hivatalos és magánprogramok egyaránt beletartoznak.
 
“A 24 órás személyvédelem megszervezése a veszélyeztetettség figyelembe vételével történik, melynek során számolni kell a programhelyek előkészítését és helyszínbiztosítását ellátó, a személy- és lakásbiztosítást végrehajtó, valamint a biztonsági gépjárművezetői feladatokat végző állománnyal” – írta a TEK.
 
A külügyminiszter személyi védelme nem olcsó mulatság, 2018 második félévében a kiadásokra 504 millió forintot kaptak a terrorelhárítók. Ebből a lap szerint 172 millió forint a felszerelésekre ment el, a személyi költségekre 224 milliót költöttek, a maradékból pedig – vélhetően – az utazásokkal kapcsolatos egyéb dologi kiadásokat rendezték.
 
Szijjártón kívül a köztársasági elnök, a házelnök, a miniszterelnök, a legfőbb ügyész az alkotmánybíróság és a kúria elnöke kap állandó személyi védelmet. Ugyanakkor a TEK csupán a miniszterelnök, a legfőbb ügyész és most már Szijjártó védelmét látja el – írta a lap.
 
forrás: nepszava.hu