60 év után, a Facebookon talált rá gyermekkori szerelmére egy magyar nő

2015.11.13 17:48

Az általános iskolában estek egymásba, de csak nyugdíjas korukban találkoztak újra - egy 69 éves, Ausztráliában élő magyar nő a Facebookon talált rá egykori szerelmére, akitől a sok költözés miatt szakadt el az ötvenes években.

"Az '50-es években leköltöztünk szüleim Duna melletti szülőfalujába. Akkor 5 éves voltam és nagyon unatkoztam, így ementem az óvodába, mert kíváncsi voltam, vajon ott mit csinálnak a gyerekek. (...) Ott volt egy fiú, Laci, aki azonnal rám mosolygott, és ez nekem nagyon tetszett. Nem mondtam el senkinek, de tudtam, hogy beleszerettem" - így kezdődik az a vallomás, amit az ausztrál That''s Life! magazin hozott le Mary Darley és Madaras László elképesztő történetéről.

Az egyaránt 69 éves Mary és László az ötvenes években, Solton jártak együtt általános iskolába, ahol a kezdetektől fogva egy párt alkottak, de a lány hamarosan Budapestre költözött a családjával. Ezután csak a nyári szünetekben látogatott vissza a faluba, de gyakori kérdésére Laci unokatestvérei mindig azt mondták neki, hogy a fiú elutazott valahová a szüleivel vagy épp táborban volt.

László és Mary a nagy találkozás után

Mary az egyetem elvégzése után gyorsan férjhez ment és el is vált, a hetvenes években pedig másodjára kötött házasságot, ezúttal azonban egy ausztrál férfivel, akihez ki is költözött. Sajnos ez a házasság is válással végződött, de a hazaköltözés után gyorsan visszatért Ausztráliába, időközben felnőtté vált fiával együtt.

2014-ben újra Magyarországon járt, és szerencséje volt rég nem látott rokonait is meglátogatni, Lacival viszont megintcsak nem jött össze a nagy találkozás. Régi osztálytársai arról tájékoztatták, hogy ne is próbálkozzon nála, Lacit nem érdekli senki és semmi, szinte ki sem mozdul otthonról. Családja azonban hosszú próbálkozás után rávette Maryt, hogy regisztráljon a Facebookra, mert ott könnyebben tudják tartani a kapcsolatot. Így is tett, a közösségi oldalon pedig megtalálta gyerekkori szerelmét is, aki, nagy meglepetésére nagyon is nyitott volt a beszélgetésre.

Részlet a That's Life! cikkéből

Idén szülei halála miatt egyébként is Magyarországra látogatott volna Mary, de volt gimnáziumi osztálytársai meg is hívták őt az 50. jubileumi osztálytalálkozóra. Amikor ezt megemlítette Lacinak, az készségesen felajánlotta, hogy nála aludhat. Az első találkozás egyből egy csókkal kezdődött, de a végeláthatatlan történetek mesélése után Lacihoz hazaérve egy nagy meglepetés is várta Maryt: egy ugyanolyan májusfát készített neki, mint anno, kisiskolás korukban, rajta egy ugyanolyan levéllel: "Solt legszebb lányának".

Két hónapot töltöttek együtt, mielőtt Mary hazatért volna Ausztráliába. Mindketten jövő szeptemberben ünneplik a 70. születésnapjukat, amit ismét együtt terveznek tölteni, mert ahogy Mary mondja: "az igazi szerelem a 16 000 km távolság és a 7 óra időeltérés ellenére sem ismer akadályokat". A férfi kissé szűkszavúan, de velősen foglalta össze a történetet: "Mi már óvodás korunkban szerelmesek voltunk egymásba, ami 60 év után ismét fellángolt. Remélem így is marad, amíg élünk".

hvg.hu