660 milliós csekket kapott a Fidesz szegedi irodája

2017.12.12 12:20

Egy 660 millió forintos összegről szóló postautalványt ragasztott ki a Jobbik szegedi elnöke a város Fidesz-irodájának ajtajára – olvasható a Hír TV oldalán. A rózsaszín csekken Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc neve szerepel azzal a szándékkal, hogy befizessék az Állami Számvevőszék által nemrég kiszabott büntetés teljes összegét a Jobbik számára. A miniszterelnök és bizalmasának leendő címeként a szegedi Csillag börtönt adták meg.

„A Fidesz lepett meg minket azzal a csomaggal, amit az Állami Számvevőszéken keresztül ránk zúdítottak, egy 660 milliós büntetés, ami, úgy gondolom, teljes mértékben jogtalan, és a demokrácia felszámolását jelenti. Ezért úgy gondoltam, hogy karácsonyi ajándékként ide, a szegedi Fidesz-irodához egy belföldi utalványcsekket hozok, amelyben ezt az összeget elutalhatják a párt központi adományvonalára. A csekket egyébként Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc nevére töltöttem ki, akiknek a leendő címüket, a Szeged, Mars tér 13.-at, a Csillag nevű tagintézményt adtam meg” – fogalmazott Tóth Péter, a Jobbik Szegedi Szervezetének elnöke.

 

Négy nap alatt, hétfő estig összesen 21 366 800 forint adományt kapott a Jobbik, amelyet az Állami Számvevőszék (ÁSZ) több mint 660 millió forintos büntetése fenyeget – közölte kedden reggel Szabó Gábor pártigazgató. Az adományok 2715 embertől érkeztek, a legkisebb összeg 200 forint volt, a legnagyobb egymillió.

 

mno.hu