71 éves asszonyt és rokkant fiát készülnek kilakoltatni Kistarcsán

2015.03.15 12:48

71 éves beteg asszonyt és rokkant fiát készülnek kilakoltatni Kistarcsán, a Rózsa utca 16. sz. alól. A családnak nincs hová mennie – tudatta vasárnap a Magyar Szociális Fórum az érintett asszony, Boros Istvánné közlése alapján.

A család házát néhány napon belül akarják elvenni, őket pedig az utcára tenni. A gödöllői végrehajtótól már megkapták a lakás kiürítésére vonatkozó felszólítást. Azért akarják elvenni a fedelet a fejük fölül, mert az asszony másik fia devizahitelt vett föl, de utána meghalt, és nem fizette vissza. Az asszony három évig törlesztette ugyan, amit nyugdíjasként tudott, de elakadt a törlesztéssel, és kénytelen volt az eszközkezelőhöz fordulni segítségért, hogy otthonukban maradhassanak, még ha elveszítik is a tulajdonjogukat felette. De a Nemzeti Eszközkezelő nem válaszolt a megkeresésükre – mondta az asszony.

A családdal együtt él a rokkant férfi 20 éves munkanélküli fia is.

A nyugdíjból és a szociális segélyből nem futja a törlesztő részletek kiegyenlítésére, a törvény viszont – a jelek szerint - nem védi őket a kilakoltatástól – közölte az emberjogi mozgalom.

mszfszk.hu