72 éves férfi szúrta le 68 éves öccsét Nekézsenyben, mert dühítette, hogy nem költözik el

2016.05.25 19:18

Az évek óta tartó haragos viszony vezetett oda, hogy kést ragadott és hasba szúrta testvérét.

A 72 éves idősebb testvér és 68 éves öccse egy portán, de külön lakrészben laktak. A báty gyakran italozott és ilyenkor mindig belekötött testvérébe. A vita tárgya általában az volt, hogy az öccse költözzön el, az egyébként részben az ő tulajdonában is álló házból. A tragédiával végződő események előtt egy héttel az idős férfi agresszív magatartása miatt a család rendőri intézkedést kért, és 72 órára távoltartást is elrendelt a hatóság.

 

Szó nélkül szúrt

Tavaly év végén aztán egy napon a férfi otthon volt “közepesen ittas” állapotban. Épp a kutyának aprított ételt egy 16 centis késsel és – nem tudni, mitől vezéreltetve – átment a testvére lakrészébe. Öccse épp a bátyja fiával beszélgetett. Az öreg minden előzetes szóváltás nélkül odament a széken ülő testvéréhez és hasba szúrta. Aztán távozott és a kést lerakta egy kis asztalra. A mentőket a felesége hívta ki. A férfi kapuban várta meg a rendőröket, akik azonnal őrizetbe is vették.

 

Börtönt javasolnak

A megszúrt férfit életveszélyes állapotban szállították kórházba, ahol azonnal megműtötték, de a szakszerű orvosi ellátás ellenére pár nap múlva a kórházban meghalt.

Az előzetes letartóztatásban lévő vádlottat a megyei főügyészség emberölés bűntettével vádolja és vele szemben börtönbüntetést illetve közügyektől eltiltást indítványozott a Miskolci Törvényszéknek.

boon.hu