78 évesen lett újonc ejtőernyős Richárd atya

2019.10.04 05:47

Rögtön négyezer méterről ugrott.

20191001_korzenszky_richard_tihanyi_perjel_ejtoernyozik_borgond_nn_fmh22
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

 

Semmi különösebb oka nem volt a kérésemnek. Talán csak annyi, hogy nagyon szívesen figyelem az apákat, ahogyan a levegőbe dobálják a gyermekeiket. A kisgyerek ilyenkor nem gondolkodik azon, hogy elkapják-e, feltétlenül bízik az apjában. Ilyen most az én bizalmam is
 
– a veol.hu tudósítása szerint ezekkel a gondolatokkal vágott neki élete első ejtőernyős ugrásának Korzenszky Richárd, a Tihanyi Bencés Apátság nyugalmazott perjele.
 

 

 

 
„Emberi élet nincs jövő nélkül, a jövő pedig kiszámíthatatlan, de kell legyen bátorságom vállalni” – tette hozzá. A Blikk szerint a 78 éves atyában semmi félelem nem volt. „Repültünk, mint a madarak. Amikor kinyílik a repülő ajtaja, még bent vagyok, odakint az ismeretlen mélység, ez egy köztes állapot, ahonnan nincs visszaút. A halál is egy ilyen élmény, meg kell élni, de csak az innent látom, az odaátot nem. A hívő ember számára nem az élet vége, hanem valaminek a kezdete” – idézte fel az élményt.
 
Az ugrást szervező egyesület tagjai szerint Richárd atya „hibátlan vendég” volt, és már tervbe vették, hogy jövőre is ugranak.
 
veol.hu / blikk.hu