800 dolgozót küldenek el az Electrolux jászberényi gyárából

2019.09.10 15:06

Nőttek a költségek, ez indokolja az észszerűsítést. Nyíregyházán viszont 100 millió eurót költenek automatizálásra.

Electrolux
Az utolsó ,,simítások" a ,,Mi' általunk előállított Svéd gyártmányon...

 

Leépíti jászberényi porszívógyártását és hűtőgyártásának nagy részét az Electrolux – írja a hvg.hu a cég közleménye alapján. A portál szerint a döntés mintegy 800 dolgozót érint. A svéd vállalat közleményben jelentette be, hogy stratégiai vizsgálat után úgy döntött, hogy a hatékonyság növelése érdekében átszervezi magyarországi termelését.
 
A cég oldalán az olvasható, hogy nőttek a költségek, ez indokolja az észszerűsítést. Arról is írnak, hogy Nyíregyházán, ahol csúcskategóriás hűtők készülnek, 100 millió eurót költ a társaság automatizálásra.
 
Nem csak a jászberényi üzemben lesznek elbocsátások, a leépítésekkel kapcsolatban megkezdik a tárgyalásokat a szakszervezetekkel. 
 
Az átszervezés és a termelés-átirányítás 2020-tól kezdődik.
 
Reagált a Pénzügyminisztérium
 
A Pénzügyminisztérium fokozott figyelemmel kíséri az Electrolux jászberényi üzemében dolgozók sorsát, az elbocsátással érintett munkavállalók mielőbbi elhelyezkedését. A cég dolgozóinak újbóli munkába állását segítheti, hogy csak Jász-Nagykun-Szolnok megyében mintegy 5 ezer betöltetlen versenypiaci álláshely van a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat augusztus végi adatai szerint – írják közleményükben.
 
atv.hu