88 éves nénit rabolt ki otthonában két tizenéves

2015.01.07 06:02

Befejeződött a rendőrségi nyomozás annak a két fiatalnak az ügyében, akik még tavaly júniusban bántalmaztak egy idős asszonyt otthonában.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság nagykállói rendőrőrse rablás megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy 17 éves nagykállói fiú és V. Roland 18 éves budapesti lakos ellen. A két fiatal 2014. június 28-án nagykállói otthonában tört rá egy 88 éves asszonyra – olvasható a rendőrség honlapján.

Az egyedül élő idős nőt bántalmazták, miközben pénzét követelték. A sértett átadta támadóinak néhány száz forintját, akik ezután távoztak a lakásából.

A bejelentést követően a rendőrség nagy erőkkel megkezdte az adatgyűjtést, melynek eredményeképpen még aznap sikerült elfogniuk a feltételezett tetteseket. A rendőrség a gyanúsítottakat őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat, amit az illetékes ügyészség indítványára a bíróság elrendelt és a nyomozás teljes időtartama alatt fenntartott.
 
A nyomozóhatóság az eljárást befejezte, és az ügyben keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.

hvg.hu