92 éves nő futamította meg az erdőhorváti betörőt

2015.12.13 11:25

A rendőrök szinte azonnal elfogták azt a férfit, aki Erdőhorvátiban két házba is be akart törni. Az őt megfutamító egyik idős hölgynek menekülés közben súlyos sérülést okozott.

Súlyos testi sértés és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Sárospataki Rendőrkapitányság B. J. 25 éves erdőhorváti lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2015. december 5-én 0 óra 30 perc körüli időben Erdőhorvátiban, a Kossuth utcában az egyik házba akart betörni, de a hangra felébredő idős nő kiabálása miatt a helyszínről elmenekült.

Kisvártatva a férfi már a Temető utcán próbálkozott, egy ház nyárikonyhájába akart betörni. A hangra felébredő 92 éves nő megpróbálta elkergetni a férfit, aki menekülés közben fejbe vágta a nőt. A sértett az ütés következtében nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Lakossági bejelentés alapján a rendőrök a helyszín közelében elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható helyi lakost. A bűnügyi őrizetbe vett terheltet a rendőrség előterjesztése alapján az ügyészség gyorsított eljárás keretében 2015. december 10-én bíróság elé állította.

boon.hu