Agyonverte áldozatát a brutális miskolci masszőrnő

2016.10.18 09:05

A jólszituált masszőrnő idős szomszédasszonya testét egy fóliába csavarta és egy iroda elé tette. 16 évet kapott, azóta is tagadja bűnösségét.

K. Márta brutális kegyetlenséggel végezte ki a 86 éves Rózsikát

fotó: Tumbász Hédi

K. Márta(51) még 2011-ben veszett össze szomszédjával, Rózsikával (86). Az idős nő ugyanis kifogásolta, hogy a masszőrhöz sokan jönnek az épületbe, ezen kívül nehezményezte, hogy a nő szépségszalonjának táblája miatt az újságos nem tudja a postaládájába dobni a lapokat. Ezért a masszőrnő rátámadt az özvegyre: összeverte, majd bordáira is rátérdelt vagy megtaposta, végül pedig egy zsinórral megfojtotta a nénit. Ezután elballagott takarófóliát venni, amelybe belecsavarta áldozatát és a szépségszalonja alatti emeleten lévő iroda elé tette. Az asszony azóta is tagadja a tettét.

A nő első fokon 16 év fegyházat kapott

A nőt 2013-ban ideiglenesen elengedték, ugyanis bár a rájöttek, hogy a kérdéses időpontban takarófóliát vásárolt, de ujjlenyomatát nem találták meg a fólián, azt csak egy különleges szakértői vizsgálattal tudták eldönteni, melynek eredményére várni kellett.

- A strasbourgi bíróság egyik döntésére hivatkoztunk, miszerint nem lehet valakit fogva tartani csak azért, mert a nyomozás éppen megakadt. Egyszóval indokolatlan a fogság, mert évekig várunk egy bizonyítékra – mondta akkor a Blikknek K. Márta ügyvédje, Lichy József. Az asszony ezután megismételt eljárásban 16 év fegyházat kapott, ami ellen az ügyvéd enyhítésért fellebbezett.

blikk.hu