„Ajándék, hogy még él a férjem” – Így ünnepli a 80. születésnapját Pécsi Ildikó

2020.05.21 06:03

Csendesen ünnepli ma a 80. születésnapját Pécsi Ildikó, aki már megkapta a legnagyobb ajándékot az élettől, hiszen férjével, Szűcs Lajos (76) olimpiai bajnok labdarúgóval töltheti a jeles napot. Néhány éve erre ugyanis ők maguk is kevés esélyt adtak.

A színésznő leginkább annak örül, hogy mind a ketten megérhették ezt a kort a férjével, Szűcs Lajossal
 
Fotó: Fuszek Gábor
 
– Én már túl vagyok azon, hogy ünnepeljek, meg számoljam a gyertyákat vagy az éveket. Jól vagyok, és ez az én esetemben már nagy dolog, sokáig szeretnék élni, nem akarok még meghalni – kezdte nevetve a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, amikor lapunk felköszöntötte a nagy nap előtt.
 
– Ajándék sem kell, bár a fiam biztosan hoz valamit, de nekem a legnagyobb ajándék, hogy még él a férjem. Amikor pár éve a kórházban azt mondták, hogy Lajos halálos beteg..., akkor megállt velünk a világ. Én csak annyit kértem, hogy szeretném hazahozni, hogy velem legyen itthon, majd én ápolom őt. No, akkor biztos nem gondoltam, hogy nem olyan sok idő múlva majd ő megy a boltba – tette hozzá Pécsi Ildikó, aki egészségi állapotukról is beszámolt.
 
– Jól vagyunk szerencsére, orvoshoz nem nagyon járunk, csak ha baj van, de nehéz, mert állandóan ugrásra készen kell állni, nem lehet tudni, mikor történik valami.
 
A színésznő és a férje hosszú hónapokig szinte ki sem mozdult otthonról, ám az egykori sportoló már rendszeresen maga végzi a bevásárlást.
 
– Nem enged el engem, és vele sem mehetek. Ha erőltetném, akkor megharagudna rám, talán még el is akarna válni – folytatta nevetve Ildikó.
 
– Van egy régi, öreg kis kocsink, néha azzal megy le a boltba, és megvesz mindent, ami kell, vagy amit megkíván, mostanában például sok almát eszik. Nekem vigyáznom kell, hogy miből mennyit eszem, mert cukros vagyok, reggelente inzulinoznom kell magamat, nem egyszerű – folytatta Pécsi Ildikó.
 
A színésznő mögött nehéz évek vannak, ugyanis hosszú évekig pereskedett volt menyével, majd unokájával gyűlt meg a baja, aki többszöri felszólítás ellenére sem hagyta el Pécsi házát.
 
– Nem tudom, mi van az unokámmal, nem beszélünk. Azt sem tudom, hogy ott lakik-e még, én csak a számlákat fizetem, de az egészre még gondolni sem szeretek – folytatta Pécsi, aki ugyanakkor fia kisebbik gyermekét imádja. – Kaptam egy új unokát, aki már nagy, elmúlt kétéves. Beszél, mondja a magáét, gyakran jönnek hozzánk, gyönyörű gyerek, vele kárpótolt minket az élet.
 
Ősszel tartják a rendezvényt
 
A színésznőt Gödöllő vezetői közül Péterfi Csaba (balra) és Gémesi György polgármester (jobbra) virággal köszöntötte
 
Fotó: Fuszek Gábor
 
Gödöllő városvezetősége hatalmas ünnepségen szerette volna köszönteni a színésznőt, ám úgy néz ki, ezzel még jó pár hónapot várni kell. Így csak szűk körben ünnepelték Pécsi Ildikót, aki hosszú idő után most először mozdulhatott ki otthonról.
 
– Most úgy néz ki, legkorábban ősszel tudjuk megtartani az eseményt a Gödöllői Királyi Kastélyban. Szeretnénk, ha barátok, pályatársak és rajongók is jelen lehetnének, és egy kis műsorral is készülünk majd – mondta Péterfi Csaba, a vezetőség kommunikációs igazgatója.
 
 
Csatári Henriett
blikk.hu